2015-01-28

Risotto with mushrooms and shrimps in red wine Risotto con funghi e gamberi al vino rosso

Risotto with mushrooms and shrimps 

in red wine

Ingredients

200 grams rice for risotto

100 grsms red beans (or something other)

100 grams shrimps

70 grams mushrooms (any)

20 grams butter 

1 onion

1 leek

1 glass of  dry red wine 

Grana Padano

basil

oil

salt

pepper

Cooking

1 step

Prepare the vegetable broth with onions and red beans. Broth should be hot - so it is better to "fix" the taste of risotto.

2 step

Boil and cut mushrooms.



3 step


Leeks cut into cubes.

4 step

Shrimps in shells wash.

5 step

In a frying pan heat the oil.

6 step

Onions and mushrooms put into the frying pan and fry until golden brown onions. Add shrimp, salt and pepper and a little cook all together.

7 step

Onions, mushrooms and shrimp lay on a plate.

8 step

In a pan put the rice and pour vegetable broth. Cover and stew. Then pour the wine, add the butter, the mushrooms and shrimps. Cook.

9 step

Grate the cheese.

10 step

At the end of cooking a risotto add cheese and basil. Stew for 5 minutes. 
Risotto is ready.

Enjoy your mea

Risotto con funghi e gamberi 

al vino rosso

Ingredienti



2 etti riso per risotto

l'etto fagioli rossi (o qualcosa altro)
l'etto gamberetti
0,7 etti funghi (qualsiasi)
0.2 etti burro
1 cipolla
1 porro
1 bicchiere di vino rosso secco
Grana Padano
basilico
olio
sale
pepe

Preparazione

1 passo

Preparare il brodo vegetale con la cipolla e gli fagioli rossi. Brodo dovrebbe essere caldo - quindi è meglio "fissare" il gusto di risotto.

2 passo

Cuocere e tagliare i funghi.


3 passo



Porri tagliare a dadini.

4 passo 


Gamberi in conchiglie lavare.


5 passo



In una padella riscaldare l'olio.

6 passo


La cipolla e gli funghi mettere nella padella e friggere fino a quando le cipolle marrone dorato. Aggiungere i gamberetti, il sale e il pepe e un po 'stufare tutto insieme.


7 passo


Cipolle, funghi e gamberetti mettere sul piatto.


8 passo


In una padella mettere il riso e versare il brodo vegetale. Coprire e cuocere. Poi versare il vino, aggiungere il burro, i funghi e gamberetti. Cuocere.


9 passo


Grattugiare il formaggio.


10 passo


Alla fine della cottura aggiungere il formaggio e un pizzico di basilico. Cuocere altri 5 minuti.


Buon appetito!


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